25 Ocak 2012 Çarşamba

şapşal köpek şapilim

pazartesi son teslim tarihi olan bir işim var ve ben oralı olamıyorum.Aklım,elim gönlüm varmıyor,Şapşal şapilimde aklım,gönlüm.Hasta olmamasını diliyorum.Pc başındayım,o yanımda ,dönüp dönüp öpüyorum,karnından gelen gurultularla ilgili kafamda kurgular yapıyorum.Geçmişe dönüyorum,ilk defa hastalandığında yaşadıklarıma,gençlik hastalığı şüphelerine,başında sabahladığım gecelere,her nefesinde son nefesimi diye ölüp dirildiğim günlere,tek iyileşşin bütün yaramazlıklarına razı olduğum dileklere,haykıra kaykıra ağladığım zamanlara gidiyorum.koruyucu ailesi olarak çıktığım yolda kendimi sorguluyorum.onun için kötünün bi iyisi miyim yoksa,en kötüsümü yüm diye düşünüyorum.
2 aylıkken buldum onu,küçücük biyere kapatılmıs,ekmekli su veriyorlardı.dayanamayıp üstü kapalı
teraslı evimize getirdim.yaz mevsiminde oldugumuz için sorun olmaz diye düşündüm.bu sırada yuva bulacaktım.Sadece 2 haftalığına getirmiştim bu şeker kızı



böle şeker görüntüsüne aldanmamak lazımmış.Hergün sabır sınırlarımı zorladı.yanına gittiğimde direk ayaklarımı ısırır,en sevdiğim kıyafetlerimi parçaladı.Terastaki bütün eşyaları günden güne kemirip,parçaladı.bi koltuk takımını çöpe çıkardı.yerdeki halıları,ahşap eşyalarımızı kemirdi,mutfak dolabında delikler açtı,duvarı kemiren tek köpek midir merak ediyorum:?En feci yaramazlık olarak saksıdaki süs bitkilerimizi öldürüyor.8 aylık  olmasına rağmen bunların hepsine devam ediyor.


hergün hayır şapil,ısırma,hayır,hayır şapil,
                           sen canavar değilsin şapil,
                            hayır şapil sen uzaylı değilsin nakaratlı şarkılar söylüyordum.



hergün ailemle,şapşalla,etrafla mücadele verdim.Çok ağladım onun için,hiç düzelmeyen uyutulan köpeklerden biri olcağından çok korkuyordum.3aylıkken annemin elinde açtığı 5 dikişlik ısırık yarası,beni iyice endişelendirdi.

Bu sırada hergün yuva aradım.Melez ve dişi bi köpek için durum daha zormuş anladım.Yuva aramak için girdiğim web sitelerinde ruhum daraldı.Birsürü yuva arayan köpek vardı.sokağa atılan cins köpekler vardı.insanlar tarafından caniliğe maruz kalan köpekler vardı:(
Benim şapilimi, ev köpeği olarak göremediler,bayanlar için yeterli sevimlilikte,güzellikte ve evcil değildi.Hala etrafımdakiler şapil büyüdü artık ver deyip,sokakta buldukları yeni yavru köpeğe bakmamı söylüyorlar,sırf daha güzel olduğunu düşündükleri için.umrumda değil tabiki.Bahçede bakmak isteyenler çıktı ama yıllarca bi ipe bağlı yaşayıp ölmesi düşüncesine dayanamıyorum.

doğru olan hangisi daha çok düşünüyorum,hastalancağından ödüm koptuğu zamanlar,

kontrol edebileceğim sıcak bi oda,bazı zamanlar sıcakta ve soğukta teras,sevdiği yemekler,günlük yürüyüşler,araba gezmeleri,yaz tatilleri ve onu çok ama çok seven ben mi?

bahçede,mis toprakta,barakasında,yemek,ipe bağlanmış bi ömür,belki onu benim kadar çok sevecek bir aile mi?



onun için doğru olan hangisi???





2 yorum:

  1. onun yeri senin yanın.

    inan köpek bakmak normal bir bakımdan ççok ama çok farklı. ben bu zaman kadar 3 tane büyüttüm şunada yanımda olan ve iyi ki almışız dediğim angel. şuanda kaldığı odanın tüm elektrik tesisatı sokulmuş bulunmakta kapıyı bir dün açıp yanma gelecek diyorum çünkü kapı kemirilmekten incecik kaldı duvarlarda boya kalmadı sıvaalar kemirildi. ama hepsi olmasanda artık bir çocu geride kaldı. çünki çok rahatım eğitimlere başladık akıllandı büyüdü çok asil bir kızçe oldu. eğitim çok iyi geldi köpeğin eğitimi olur mu demeyin oluyor buna kendim şaidim.

    sadece yemeğini suyunu vermek yetmiyor. onunla yürüyüp oyunlar oynayın mama ile ona yaptırmak istediklerinizi eğiterek bıkmadan öğretin mama bir yere kadar olsada sevin bazen içme sokasım geliyor bazen de ne olur yapma artık diyerek ona resmen yalvarıyorum. şuanda içeride ve uyuyor bu sessizliği beni artık onun büyüdüğünü ve akıllandığının göstergesi olduğuna inanıyorum.

    ayshooom sen en güzelini yaptın herkez gibi kapıya su ile ekmek verip bırakmadın kucağını evini açtın bu kararın çok büyük bir doğru.

    YanıtlaSil
  2. sokağa atılmadan bir karar vermem gerekiyordu,beni çok zorladı ve zorlamaya devam ediyo,ödüllü eğitime hemen cevap veriyo,2 günde aldığıgı tuvalet eğitimi gb:)amma velakin hayırlarrr,orda kontağı attırıyo,yine de onu kocaman kocaman seviyorum:)))

    YanıtlaSil